ARTA MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ

Trebuie să recunosc că sunt un profan în ceia ce ține de domeniul artei moderne. Atunci cînd ajung să privesc ceva ce face parte din categoria respectivă rareori reușesc să înțeleg ce a vrut să redea prin lucrarea sa artistul plastic.

Privesc acest „Don Quijote” invalid călare pe un cal calic și îmi apar o sumedenie de întrebări fără răspunsuri. Sunt sigur că dezlegarea misterului e una simplă și banuiesc că voi rîde cînd o voi afla, dar continui să caut soluții complicate la ecuații simple))). 

Această lucrare în lemn am botezat-o „Odă Grenadei”. Are o înălțime de circa doi metri și se bucură de o atenție sporită din partea publicului. Oare ce întorsătură ar fi luat istoria umanității fără inventarea acestui minunat obiect explozibil?

Sculptura asta îmi place mai mult. Are ceva în comun cu celebra „Venus din Milo”, numai că pe lîngă brațe îi lipsește și capul. Ceia ce atrage atenția este acest fluturaș de culoare roșie, plasat de autor exact în triunghiul magic, de parcă vrînd să sugereze că între picioarele femeii se află raiul bărbatului))).

Lucrările respective, alături de zeci de alte de creații sunt expuse la Muzeul de Arte Frumoase din Montreal. Tot acolo se află o minunată expoziție de tablouri, o expoziție a lucrărilor personale ale lui Napoleon Bonaparte, o prezentare de vitralii, etc. Dacă sunteți în trecere pe aici, mergeți numaidecît, mai ales că intrarea e gratută.

Advertisements
This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.