PANCIUC VS.VACARCIUC

Care-le vrasăzică iată și răspunsul la întrebarea: “De ce a insistat Ghimpu pentru Cebanu în defavoarea lui Vacarciuc la funcția de ministru al tineretului și sportului”? Se vede că liderul PL a intrat în gustul scoaterii așilor din mînecă dacă l-a ținut în rezervă pe fostul halterofil pentru alegerile locale. De când a devenit deputat nu prea am auzit mare lucru despre Vacarciuc, deși îmi închipui că a fost implicat pînă peste cap în activitatea comisiei parlamentare care gestionează destinele sportului moldovenesc. Am ascultat un interviu al atletului după ultima sa Olimpiadă, cea de la Beijing. Vorbea despre necesitatea unei schimbări radicale în sportul din RM, o schimbare care să fie realizată cît mai rapid. Acum după doi ani de deputăție cred că Vacarciuc și-a schimbat părerea că lucrurile pot evolua curînd într-o direcție pozitivă.

Cîtă experiență are Vadim Vacarciuc în a conduce destinele unei urbe de genul așa numitei capitale a Nordului? La sigur, mai puțină decît a avut Dorin Chirtoacă acum patru ani, cînd a cîștigat primăria de Chișinău. Pentru Vacarciuc vorbește numele de campion și dacă el are o oarecare autoritate la Bălți, în mod cert va deveni un contracandidat destoinic pentru Vasea Panciuc. Ultimul e favorit cert. Îmi amintesc ca la ultimele alegeri locale acesta a fost reales în calitate de primar cu peste 60% din sufragiile liber exprimate.

Pentru fostul halterofil se anunță timpuri grele. Va juca în fieful comuniștilor, știut fiind faptul că la Bălți aceștia sunt sprijiniți de majoritatea celor care ies la urnele de vot. În plus, numele lui Vacarciuc va mai fi asociat cu cel al partidului, care e perceput de populația cu vederi de stînga ca fiind pro-român. Așa că, dacă se produce minunea și ne trezim cu Vadim în fruntea Bălțiului, victoria liberarilor va fi mult mai răsunătoare decît cea din 2007 cu Dorin Chirtoacă în prim-plan.

Advertisements
This entry was posted in Politic and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to PANCIUC VS.VACARCIUC

 1. hz says:

  Felicitari cu ziua internațională a cosmonauticii! În 1961, la 12 aprilie, cosmonautul sovetic Iury Gagarin a fost PRIMUL OM care pentru prima oară s-a ridicat în cosmos.

  Să ne mîndrim că am făcut parte din această țară. Și să ne întristăm că am schimbat-o pe acareturile demnitarilor și posibilitatea de a spăla dosul italienilor.

 2. Baltsean says:

  Nu de data asta…… la Balti liberalii nu au ce prinde…. Pldm inca cit de cit… numai nu liberalii )))

 3. COLEGA says:

  cum ar putea avea mai putina experienta cind ele erau egale.nici chirtoaca nu a stat la cirma unei primarii ACUM 4 ANI.

  • Imi inchipui ca dom’ Vacarciuc e scolit mai putin ca dom’ Chirtoaca. Vezi CV-urile celor doi. Dorin avea o oarecare experienta administrativa si politica inainte de a fi ales. De asta si consider ca exista o diferenta cat de cat la capitolul experienta. Oricum, asta nu stirbeste cu nimic din personalitatea lui Vacarciuc. Ii doresc curaj si perseverenta.

Comments are closed.