…AND THE OSCAR GOES TO…

Natalie Portman (numele de la naștere – Hershlag), actrița cu rădăcini basarabene, a cîștigat Oscarul din anul curent pentru rolul jucat în pelicula Black Swan (Lebăda Neagră). Filmul, regizat de Darren Aronofsky, a avut un buget de circa 12 mln.de dolari, în schimb la încasări acesta a întrecut orice așteptări reușind să strîngă peste 200 mln. de dolari. Portman a defilat pe covorul roșu cu burtica la vedere, alături de logodnicul ei și tatăl viitorului copil, Benjamin Millepied. Acesta a fost un dansator în pelicula care a adus Oscarul în vitrina actriței.

Natalie Portman s-a născut în Israel, părinții ei fiind evrei emigrați din Chișinău. Ulterior familia Hershlag s-a schimbat cu traiul în SUA, unde Natalie a terminat Harvard-ul și în paralel s-a lansat în lumea filmului. Primul rol l-a avut la 14 ani, în pelicula Leon cu Jean Reno în rolulu principal.

Pentru rolul în Black Swan Portman a mai obținut în 2011: Golden Globe Award, Screen Actors Guild Award și BAFTA Award. Filmul merită de privit.

Celelalte statuiete de aur ale celei de-a 83-a ediții a Oscarului au fost obținute de:

The King’s Speech – cel mai bun film

Tom Hooper – cea mai bună regie, pelicula The King’s Speech

Colin Firth – cel mai bun actor, pelicula The King’s Speech

Christian Bale – cel mai bun actor în rol secundar, pelicula The Fighter

Melissa Leo, cea mai bună actriță în rol secundar – pelicula The Fighter

Per ansamblu a fost un Oscar plictisitor. Mi-a plăcut mai mult ediția de anul trecut. Am așteptat să văd alte cîteva nume printre cei nominalizați, dar umila mea părere este egală cu zero pe lîngă ochii ageri ai patriarhilor cinematografiei americane. The King’s Speech, a luat cele mai importante trofeie. Deocamdată nu l-am vizionat și nu pot să-mi fac o concluzie.

În 2011 se anunță apariția unor pelicule destul de interesante, printre acestea: Immortals cu Mickey Rourke, The Rum Diary cu Johnny Depp, Moneyball cu Brad Pitt, Battle: Los Angeles cu Aaron Eckhart,

Felicitări fericiților învingători!

Advertisements
This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to …AND THE OSCAR GOES TO…

  1. Lily says:

    Nu cred ca era vreo indoiala despre faptul ca Natalie Portman sa ia premiul de cea mai buna actrita. Filmul e genial.

Comments are closed.