LACRIMILE LUI REȘETNICOV

Lacrimile lui Reșetnicov le poate înțelege doar … Cubreacov. Ambii au trecut prin coșmarul sau înscenarea kidnăpingului și ambii au revenit vii acasa. Lor le-a mers mai mult decât spre exemplu lui Fernandez de Cevallos, ex-candidat la președinția Mexicului. Acesta a fost răpit în aprilie și se crede că deja nu mai este în viața. Mă rog, istorii din astea se întâmplă destul de des în America Latină, Africa sau Orientul Apropiat. În Moldova se vede că gangsterii (sau poate nu gangsterii) sunt mai omenoși. Țin la viața omului. Chiar și kilerii se întâmplă să se pocăiască într-o clipă de smerenie să să-și sune victima pentru a o pune la curent cu pericolul care planează asupra ei. Reșetnicov și Cubreacov sunt politicieni aflați în imediata apropiere a șefilor, Voronin și Roșca. Primul a fost șef la SIS (normal că tre să aibă ceva informație stocată în cerebel), al doilea e nr. 2 la PPCD (cel puțin în 2002 era). O eventuală răpire a unui asemenea personaj indubitabil crește temperatura politicului moldovenesc spre limita de clocotire. Dar … a fost în ambele situații vorba de răpire? Cel puțin în cazul lui Cubric stă un maaaare semn de întrebare, amplificat și de neașteptata și necondiționata (condiționată de ochii lumii) colaborare de după 2005 între două tabere care pînă atunci se urau de moarte, PPCD și PCRM. De partea cealaltă, cazul lui Reșetnicov pare a avea și el niște cusături albe pe materie neagră, cel puțin așa reiese din toate materialele pe care le-am citit în presă.  Anyway, e treaba Procuraturii, Internelor sau poate și a Securității să dezlege acest rebus. Sper să se ajungă mai departe decât în cazul aceluiași ex-deputat Cubreacov, reputația căruia a rămas vizibil știrbită după dezvăluirile foștilor colegi de partid.
L-am văzut azi pe fostul șef al securității naționale plîngând. Or fi lacrimi de crocodil sau poate lacrimi în urma șocului trăit, nu mă încumet să mă poziționez în șaua uneia din cele două opțiuni. Atîta doar că la un moment dat mi s-a făcut jale de acest om, aflat pe pat de spital, cu plapuma trasă pînă sub bărbie, care acum mai bine de un an ocupa o funcție extrem de importantă în stat, și care are tangențe cu ziua de 7 aprile 2009. Timpurile se schimbă…

P.S.
Pînă la urmă n-am înțeles, a divulgat ceva Reșetnicov despre boss-ul său ori nu?

Advertisements
This entry was posted in Politic and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to LACRIMILE LUI REȘETNICOV

 1. oops says:

  a divulgat: despre agentul secret Kant

 2. Cititor says:

  Pornind de la ura fata comunisti vad ca majoritatea nu realizeaza un lucru simplu dar foarte grav. Daca nu se adevereste varianta cu inscenarea ne aflam in fata unei tulburatoare situatii – prin atacul fostului sef al serviciilor noastre secrete (asa cum a fost el) cei care au operat aceasta rapire si/au batut jod de noi toti si ne/au aratat ca sintem niste cirpe de care pot sa/si stearga picioarele oricine. Daca colaboratorii serviciilor secrete nu vor face lumina in acest caz si fie vor demonstra ca a fost o inscenare ori i/i vor gasi pe cei care au operat o reala rapire atunci trebuie sa plece toti deoarece ar insemna ca noi nu avem servicii secrete

 3. nomad says:

  …la un moment dat mi s-a făcut jale de acest om,

  …dacă mi-ar fi tot așa jale de :dodon,vl.muntean,rosca,petrenco,voronin,pasat – nu-i mai menționez pe toți – atunci de mine,de tine,ori de restul ELECTORATULUI,care se numește pur și simplu POPOR – cui din nătărăii acestia li se v-a face milă /jale?
  Tipul acesta pur și simplu a luat-o în cap din cauza schemelor sale viclene, l-a “kidănit” pe cineva,boss-ul lui a aflat adevărul celor întămplate,dar tace,tace pentru a continua jocul său murdar,specific luptei preelectorale,pentru a sensibiliza alegătorul,să zmulgă din orice scenetă profituri politice.
  Relaxați-vă puțin,după 29 v-a apărea versiunea oficială și adevărată a celor întămplate,dar pănă atunci pcrm la maxim v-a “suge” din acest subiect, dănd-ui un aspect politic.
  Distantați-vă de la subiect pentru puțin timp și amintiți-vă “scenele” cu killer-ul blănd al lui rosca,cu “răpirea” lui cubreacoff,cu cicura din decembrie 2000 ,care a lăsat Moldova fără electricitate căteva zile , despre toate acele “ipoteze” mărșave – asta e murdăria aruncată nouă,să ne intimideze, să ne “arate adevărul” și clar lucru – să manipuleze cu alegătorul.
  Pănă la 28 noiembrie v-om fi martori la mai multe “ieșiri” asemănătoare .

 4. Tudor says:

  Ca sa facem o apreciere de credibilitate nu trebue mare lucru .
  E destul sa ne uitam la mutra d-lui Resetnicov – umflata de betie ori droguri.
  Si totus
  – de ce nu sa-u publicat rezultatele investigarii medico-legale . Daca erau ceva leziuni corporale, atuci presa comunista imediat avea sa ridice galagie.
  – de ce domnul Resetnicov se eschiveaza de la interogatorii si indeobste nu doreste sa colaboreze cu politia
  Asa ca avem nu altceva ecit o incercare a comunistilor de a duce lumea in eroare si capata dividente politice

Comments are closed.