EMIGRAREA ÎN CANADA, CÂTEVA DATE ACTUALIZATE

Am scris undeva prin postările anterioare că începînd cu 26 iunie curent Guvernul Canadei a introdus limita de 20 de mii de persoane per an eligibile să emigreze în Țara Frunzei de Arțar prin programul Federal Skilled Worker. Desigur daca cineva are o ofertă concretă de angajare din partea unui (unei) antreprenor, companii, etc. din Canada,  această persoană nu cade sub incidența legii, mai bine zis nu intră în limita celor 20 de mii de aplicanți. Ei bine, am vrut să scriu că de la intrarea actului legislativ în vigoare pînă pe 27 octombrie curent, cu alte cuvinte în decurs de 4 luni Serviciul canadian de Cetățenie și Imigrare a primit 2785 de dosare care corespund tuturor criteriilor de selectare și procesare caracteristice programului FSW. Firmele de avocatură specializate în imigrare au recomandat tuturor doritorilor de a ajunge în Canada să aplice cât mai rapid pentru acest program. Mă rog, e și interesul lor, cu cât mai multe dosare cu atît mai multe parale. Există însă și o doză de obiectivism în sfaturile celor specializați în procesul respectiv. Cu cât aplici spre finalul termenului (30 iunie al fiecărui an) s-ar putea să nu ai timp suficient pentru a completa dosarul cu eventuale documente suplimentare, or din astă cauză acesta ar putea fi pus în stand-by pe un terment nedefinit.

În altă ordine de idei, numărul mare de imigranți din ultimii ani a început să dea bătăi de cap autorităților canadiene. Vorba e că același Serviciu de Cetăție și Imigrare a recepționat din 2009 pînă în prezent o cifră record de solicitări pentru obținerea cetățeniei canadiene. Din astă cauză termenul de obținere a acesteia a crescut considerabil de la cîteva luni la doi ani și jumate. Plusînd aceasta la cei trei ani trăiți în Canada, pe care tre să îi ai ca să aplici legal la cetățenie ajungi la frumosul termen de 5 ani. Multă lume spune însă că perioada de așteptare diferă de la caz la caz. Cert e însă că și autoritățile recunosc faptul că există o problemă în acest sens, care deocamdată nu se vrea rezolvată.

Advertisements
This entry was posted in Immigration Canada - Imigrare în Canada. Bookmark the permalink.

One Response to EMIGRAREA ÎN CANADA, CÂTEVA DATE ACTUALIZATE

 1. Buna ziua ma numesc Graure Madalina Lucia sunt din Romania Bucuresti si va rog din tot sufletul sa ma ajutati.
  In perioada primului razboi mondial familia CIOBANU din Romania- Boian si multi altii au emigrat in Qebec- Canada, moment in care s-a infintat localitatea BOIAN din Qebec.
  ce va pot spune este ca printre ei se afla si CIOBANU MARIA care in acel moment era insarcinata si nesuportand mersul cu vaporul a trebuit sa se intoarca in Romania.
  va rog sa ma ajutati sa-i fac o imensa bucurie mamaei mele Ene Constanta careia i-am promis ca-i voi cauta rudele.
  spre ca este cineva care sa cunoasca limba romana si sa ma poata ajuta.
  va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra prin adresa de e-mail m.graure@yahoo.com

Comments are closed.