EMIGRAREA ÎN CANADA – CERINȚE NOI

Începînd cu anul viitor unele categorii de persoane, care vor aplica pentru viză în Canada, vor trebui să anexeze la dosar și datele biometrice, mai bine zis amprentele digitale. Este vorba de un proiect lansat de autoritățile din Țara Frunzei de Arțar în scopul prevenirii fraudelor legate de eliberarea vizelor unor terțe persoane. Poliția regală canadiană susține că a descoperit mai multe cazuri când viza eliberată pe numele unei persoane ajungea la o altă persoană, asemănătoare la înfățișare cu aplicantul din dosarul procesat anterior.

Proiectul va fi implimentat gradual pe tot parcursul anului viitor. În primă fază noile cerințe vor fi aplicate față de:

a) persoanele care vor solicita viză simplă de intrare pe teritoriul canadian (ca exemplu ar servi părinții sau rudele care ar veni la cineva apropiat în Canada)

b) persoanele care vor solicita viză de lucru

c) persoanele care vor solicita viză pentru studii

Deocamdată noua cerință NU se referă la vizele pentru imigrare, dar se așteaptă ca în scurt timp această să fie extinsă asupra tuturor tipurilor de vize emise de misiunile diplomatice canadiene.

Potrivit ministerului imigrării de la Ottawa, odată cu introducerea noului sistem Canada va ajunge în rînd cu SUA și Marea Britanie care l-au implementat deja de câțiva ani.

Pentru cei care cunosc engleza – un articol mai detaliat găsiți aici.

Advertisements
This entry was posted in Immigration Canada - Imigrare în Canada and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to EMIGRAREA ÎN CANADA – CERINȚE NOI

  1. Raicu says:

    Site dedicat celor care vor sa vada adevarata fata a Canadei inainte de a fi prea tirziu.
    http://www.canada.php0h.com/index.htm

Comments are closed.