CÂT A CÂȘTIGAT SHERIFF DIN PARTICIPAREA PRECEDENTĂ ÎN EUROPA LEAGUE

Venitul Sheriff-ului din participarea în Europa League, sezonul 2009-2010 a constituit 1 mln. 151 mii 358 euro. Aceste date se conțin în raportul financiar al UEFA pe anul competițional precedent. Astfel campioana Molodvei a primit 600.000 de euro – bonus de participare, 300.000 de euro pentru cele șase meciuri disputate în faza grupelor, 240.000 de euro – bonus de performanta si doar 11.358 de euro, reprezentînd valoarea comercială a pieței televizuale (“Market Pool”). Cei mai mulți bani din fosta grupă a Sheriff-ului are de incasat Fenerbahce Istanbul, aproape 5 mln de euro. Steaua și Twente vor primi sume comparativ egale câte 1,58 mln și respectiv 1,57 mln de euro.

Cei mai mulți bani din participarea directă în Europa League, sezonul 2009-2010 au revenit finalistei competiției, grupării engleze Fulham FC. Aceasta își va completa bugetul cu numai puțin de 10 mln de euro. Spre comparație Atletico Madrid, deținătoarea trofeului, va incasa peste 6 mln.300 de mii de euro. Atâta doar că spaniolii vor mai primi un cec de cîteva milioane pentru evoluția în grupele Ligii Campionilor de unde ulterior s-au calificat în primăvara europeană. Sumele nu reprezintă și veniturile cluburilor obținute din vînzarea biletelor sau atributicii lor.

Advertisements
This entry was posted in Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to CÂT A CÂȘTIGAT SHERIFF DIN PARTICIPAREA PRECEDENTĂ ÎN EUROPA LEAGUE

  1. Sandu Grecu says:

    doar 11.358 de euro, reprezentînd valoarea comercială a pieței televizuale (“Market Pool”)

    DE UNDE AI LUAT INFORMATIA ASTA?

  2. http://www.uefa.com/uefa/management/finance/news/newsid=1517280.html

    Alaturi este un link spre tabela cu date.

    Valoarea comerciala a pietii televizuale este o traducere probabil neinspirata din engleza a expresiei “proportional value of an individual club’s national TV market”.

Comments are closed.