I SHOT THE SHERIFF…

Probabil dacă Sheriff pierdea în Elveția cu 3:0 nu era să fie atît de frustrant ca înfrîngerea la scor de neprezentare de pe teren propriu. Anul trecut în dubla cu Olympiacos era clar că trupa campioană a Moldovei nu poate emite pretenții la calificare. Acum însă tiraspolenii au avut un adversar de alt calibru,or asta ne permitea să visăm, cel puțin, la grupele Ligii Campionilor. Partizan Belgrad, de exemplu, a crezut în șansa sa și a realizat-o, chiar dacă a tremurat la seria loviturilor de departajare cu Anderlecht. În fine aventura în aceasta competiție s-a terminat, dar oricum Sheriff continuă traseul european. E bine pentru ei, e bine pentru fotbalul moldovenesc. Îndrăznesc să cred că va veni o zi în care campioana R.Moldova se va califica direct în grupele Ligii Campionilor, or asta va fi în mare parte meritul grupării de pe malul Nistrului.

Am înțeles că partida Sheriff-Basel a trezit un viu interes în lumea celor pasionați de fotbal în Moldova. Chiar și ditamai prim-ministrul și-a anunțat intenția de a asista la meci. Nu știu dacă i-a reușit, or Publika TV a transmis că alaiul guvernamental a trecut frontiera administrativă cu regiunea transnistreană. Mă rog, printre atâtea probleme legate de semi-embargouri la produsele moldovenești e bine să te relaxezi la un meci de fotbal european…într-un teritoriu nerecunoscut oficial de nimeni și care este de facto independent. Boșii transnistreni au mutat inteligent când au creat această echipă de fotbal, cu infrastructură de invidiat. Și iată că guvernanții de la Chișinău se milogesc să li se permită accesul pe arena sherifilor. Mai întâi a fost Voronin care a vrut acum câțiva ani să asiste la un meci al naționalei, acum Filat…Oare nu e rușinos domnilor? Probabil nu. Ăsta e capital electoral. Și se obține mult mai ușor decît, spre exemplu, să găsești o soluție pentru mult regretatul Stadion Republican, slăvită-i fie amintirea. Iar noi vorbim despre atractivitatea malului drept al Nistrului în raport cu cel stâng…

PS
I SHOT THE SHERIFF, este denumirea unui cântecel mai vechi ajuns la moment în mai multe versiuni și disponibil gratuit pe youtube :).

Advertisements
This entry was posted in Sport and tagged , , . Bookmark the permalink.