CHELSEA+MARC=NUNTĂ CA-N…AMERICA

America a uitat pentru o zi de toate problemele sale, începînd cu scurgerea de petrol din Golful Mexic pînă la războiul din Afganistan și a stat cu ochii pe Rhinebeck, o minusculă și pitorească localitate din statul New York. Acolo, acum cîteva ore, a avut loc căsătoria fiicei lui Bill și Hillary Clinton, Chelsea, cu omul de afaceri Marc Mezvinsky. Evenimentul a fost extrem de comentat de presă și bloggeri, iar statisticienii au anunțat că au fost înregistrate zeci de mii de accesări pe Google care conțineau numele celor doi logodnici. Nunta a avut loc în domeniul Astor Courts, reședință construită aproape o sută de ani în urmă pentru John Jacob Astor IV, milionar american care și-a pierdut viața în timpul naufragiului Titanic-ului în 1912. Proprietatea respectivă are o suprafață de 50 de acri, cam vreo 23 ha, ceea ce a permis ținerea la o distanță apreciabilă a celor curioși, mai ales că tinerii însurăței au dorit o discreție totală. Zborurile deasupra zonei unde a avut loc evenimentul monden au fost interzise, iar vecinii “rugați” să-și planifice o deplasare în afara localității cel puțin pînă la miezul nopții. Paparazzi au rămas astfel cu buzele umflate.

Presa vehiculează că nunta ar fi costat între 3 și 5 mln de dolari. La ceremonie au fost prezente circa 500 de persoane. O surpriză pentru mulți a constituit faptul că familia Obama nu a primit invitația de a onora evenimentul. Chiar dacă inițial se dădea la sigur prezența lui Steven Spielberg, Oprah Winfrey și John Major aceștia nu au mai venit. În schimb în mulțimea pestriță au fost văzuți Madeleine Albright, Steve Bing, Warren Buffett și Kobe Bryant.

Chelsea Clinton (30 ani) și Marc Mezvinsky (32 ani) se cunosc încă din perioada adolescenței, petrecută la Washington. Ulterior ambii și-au făcut studiile la Universitatea Stanford. Marc Mezvinsky este fiul lui Edward Mezvinsky și Marjorie Margolies-Mezvinsky. Părinții mirelui au și ei o biografie politică impresionantă, fiind în trecut congresmani în Camera Reprezentanților din partea statelor Iowa, respectiv Pennsylvania. Edward Mezvinsky a mai făcut opt ani închisoare pentru unele fraude, lucru irelevant în prezent pentru americani, care au ținut să le ureze, pe unde au nimerit, celor doi tineri casă de piatră.

Advertisements
This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.