DE LA EXTAZ LA AGONIE

photo: gsp.ro

Ah, cât de mult înțeleg ce sentimente trăiesc acum suporterii Ghanei. Sunt aproape sigur că în următoarele câteva zile vor apărea din nou știri despre cazuri tragice, ca o consecință a eliminării naționalei africane de la Cupa Mondială.

În 1994, cam pe timpul ăsta, stăteam ascuns după sobă și mă înecam de plâns după ce România era trimisă acasă de Suedia, la fel după loviturile de departajare. Ce dezamăgire am trăit… De asta zic că îi înțeleg actualmente pe africani. Fotbalul e un sport miraculos. O victorie de răsunet a echipei favorite poate pune pe picioare un invalid, am auzit despre astfel de cazuri. Pe de altă parte – te poate aduce de la extaz la agonie în secunde numărate. Cam ceea ce trăesc acum ghanezii.

photo: gsp.ro

Fotbalul e un sport în care e interzis jocul cu mâna. Dar uneori mâinile în fotbal sunt providențiale. A dovedit-o Maradona în 1986. A dovedit-o Luis Suarez în 2010.  A fost mâna lui Dumnezeu, titrează GSP.RO. Nu știu. Probabil. Cel puțin pentru jucătorul uruguayan a fost, la sigur, cea mai dulce eliminare din carieră.

Advertisements
This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to DE LA EXTAZ LA AGONIE

  1. divomania says:

    in genery… inca nu pot crede ca e adevarat… dezamagire,frustrare… atita nedreptate… cine merita si cine primeste… pt mine oricum Ghana e castigatoarea… un pic prostuti/salbatici dar talentati si sinceri,ca niste cainisorii credinciosi de care nu poti sa nu te atasezi… mde… dureros si trist… II vreau inapoi!!

  2. Inapoi ii vrea un continent african si inca un sfert din cele doua americi, dar…pentru asta iubim fotbalul. Acceptam “pata de petrol” pe care suntem nevoiti, uneori, sa o inghitim ca o contrabalansare a bucuriei pe care o simtim atunci cand iesim pe strazi sa sarbatorim victoriile…

Comments are closed.