CANADA – UN VIS

Mai mult de jumătate din populația mondială ar vrea să locuiască în Canada, dacă ar avea posibilitatea. Acesta este rezultatul unui sondaj online, realizat de compania Ipsos Reid. Potrivit studiului 53% din respondenți s-au arătat gata să emigreze în Țara Frunzei de Arțar. Cei mai mulți doritori de a veni pe continentul nord american locuiesc în China și India. Nu e de mirare, din moment ce ambele state au peste 1 mlrd și ceva de oameni, iar sărăcia, corupția și alte probleme aferente sunt cu duiumul. Pe de altă parte doar unul din trei locuitori ai celor două Americi ar alege Canada în calitate de destinație pentru o eventuală emigrare. Prin ce se face al doilea stat ca mărime de pe Terra atractiv pentru atîta lume? Același sondaj ne oferă unele răspunsuri. În primul rînd e vorba de calitatea vieții, incomparabil (cu semnul plus)  chiar și cu unele state din UE.  În rîndul al doilea este vorba despre toleranța inter-rasială. Canada și-a făcut un renume la acest capitol, astfel încât nu veți prea auzi istorii de scandal despre rasism, din partea asta de ocean. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 18 mii de persoane din 24 de țări, în perioada aprilie-iunie a.c. Pentru sondajele online marja de eroare nu se aplică.

Ce aș adăuga eu? Mulți visează și mulți vin în Canada. Dar nu mulți reușesc să se integreze în această salată internațională. Am văzut mai multe mesaje pe diferite site-uri, prin care autorii își exprimau frustrarea în privința insucceselor obținute. Nici tu un job cum se cuvine, nici tu prieteni, etc.
Alții stau trei ani cât să obțină cetățenia canadiană și merg înapoi, în țara de origine. La acest capitol cei mai bravo sunt arabii din Africa de Nord și Orientul Apropiat.

Așa că nu întotdeauna ceea ce zboară se mai și mănîncă.

Advertisements
This entry was posted in General, Immigration Canada - Imigrare în Canada. Bookmark the permalink.

One Response to CANADA – UN VIS

  1. Alondra says:

    Interesant!
    Si asa e, ai dreptate, nu toata lumea se adapteaza si multi raman chiar si cu sechele…

Comments are closed.