LA EI vs. LA NOI

În Germania șeful statului și-a prezentat demisia.  « Ce-i de prost », se gandesc unii, « Câtă tărie de caracter », zic alții. La EI președintele demisionează cînd nu este înțeles corect de presă. La NOI președintele (fostul) scuipă cu înjurii la adresa oponenților politici, îi numește pedofili, haimanale, criminali fără a aduce dovezi. Presa îl înțelege în sensul adevărat al cuvântului. Cei care urmăresc presa – îl înțeleg în sensul adevărat al cuvîntului. Despre demisie? Razmecitalisi!!! La EI republica parlamentară e parlamentară, cea prezidențială e prezidențială. La NOI republica parlamentară e prezidențială, de cealaltă variantă nu vorbesc pentru că nu am avut-o.
La EI numărul de vicepreședinți ai parlamentului nu variază în funcție de coaliția de guvernare. La NOI, cred că după următoarul scrutin va fi cel puțin cu un vicespeaker în minus.
La EI dacă numești pe cineva comunist riști să fii chemat în instanță. La NOI – e de bine, pentru că noțiunea de comunist a devenit echivalentul cuvântului oligarh.
La EI nu există problema limbii. La NOI dacă nu-i română e moldovenească, dacă nu-i moldovenească e de Stat.
La EI Sărbătorile Creștine (gen Crăciunul) se marchează o singură dată, pe stil nou. La NOI sunt valabile ambele variante.
EI au noroc că se află în Occident și nu au o altă cale de dezvoltare decât împreună, de aia au și inventat vaporul UE. NOI suntem și mai norocoși. Stăm cu fundul într-o luntre  (CSI) și vîslim spre nava aia mare și frumoasă gândindu-ne că vom reuși cumva să prindem un loc pe punte, dar și să lăsăm un picior în barcă.

Advertisements
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.